Pages

Saturday, September 24, 2011

UNTUK RENUNGAN ANDA YANG MENGAKU ISLAM..NILAILAH DENGAN SEBAIK MUNGKIN...

Hukum Hudud Tidak Akan Dilaksana Di Malaysia - Najib Ustaz Azhar Idrus - Hudud Bagi Bukan Islam

Ust Azhar Idrus- Tolak Hudud & Persenda Hal Agama


NASA satellite breaks up in plunge to Earth


CAPE CANAVERAL, Fla. (Reuters) - A six-tonnes NASA science satellite fell back to Earth, the U.S. space agency said on Saturday, but it was not yet known where the remains landed.
NASA conceptual image shows the Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), launched on September 15, 1991, by the space shuttle Discovery. The six-ton NASA science satellite plunged to earth early on Saturday, but where any debris ended up was not immediately clear. (REUTERS/NASA/Handout)
NASA said its decommissioned Upper Atmosphere Research Satellite was "passing over Canada and Africa as well as vast portions of the Pacific, Atlantic and Indian oceans" as it returned to Earth, and that "the precise re-entry time and location are not yet known with certainty."
The 20-year-old satellite, which took an unpredictable course as it tumbled through the upper atmosphere, fell to Earth sometime between 11:23 p.m EDT on Friday and 1:09 a.m. EDT on Saturday (0323 to 0509 GMT on Saturday), NASA said.

Isu Hudud Petanda Akhir Masuknya Musim Pilihanraya
Isu Hudud Petanda Akhir Masuknya Musim Pilihanraya

1. Tidak ada petir, tidak ada guruh, tiba - tiba isu perlaksanaan hukum hudud timbul kembali. Pada pandangan saya, apabila timbul isu perlaksanaan hukum hudud dan ia dimulakan oleh pemimpin dan mantan pemimpin UMNO dan BN maka ia menandakan masuknya musim pilihanraya.
2. Isu perlaksanaan hukum hudud tidak akan kedengaran atau ia tidak akan menjadi polemik jika tidak kerana datangnya musim pilihanraya. Isu ini tidak pernah muncul pada musim panas mahupun musim sejuk. Juga tidak timbul pada musim kemarau atau musim hujan. Bahkan isu hukum hudud ini tidak langsung kedengaran pada musim - musim lain seperti musim haji, musim perayaan, musim cuti hatta musim durian sekalipun. Isu hudud hanya muncul dengan segala ribut polemiknya apabila tiba musim pilihanraya.
...
3. Hudud adalah sebahagian dari syariat Allah swt yang telah dinaskan di dalam al Quranul Karim. Tuntutan melaksanakannya adalah kekal sejak ia diwartakan oleh Allah swt sebagai Tuhan yang mencipta langit, bumi, manusia dan seluruh alam cakrawala ini. Justeru itu, ia bukan satu isu ! sebaliknya ia adalah ilmu dan syariat yang mesti dipelajari, difahami, dilaksana dan dihayati oleh ummat Islam.

40 Hadis Akhir Zaman & Kebenarannya Pada Hari Ini

1. TAKWA DAN PERPADUAN ASAS KESELAMATAN DI AKHIR ZAMAN

Daripada Sayidina Abi Nijih 'Irbadh bin Sariyah r.a. berkata, "Telah menasihati kami oleh Rasulullah saw. akan satu nasihat yang menggetarkan hati kami dan menitiskan air mata kami ketika mendengarnya, lalu kami berkata, Ya Rasulullah(Saw)!
Seolah-olah ini adalah nasihat yang terakhir sekali maka berilah pesanan kepada kami."

Lalu Baginda(Saw) pun bersabda, "AKU berwasiat akan kamu supaya sentiasa bertakwa kepada Allah dan mendengar serta taat (kepada pemimpin) sekalipun yang memimpin kamu itu hanya seorang hamba. Sesungguhnya sesiapa yang panjang umurnya
daripada kamu pasti ia akan melihat perselisihan yang banyak.

Maka hendaklah kamu berpegang teguh dengan sunnahku dan sunnah para khulafa Ar Rasyidin Al Mahdiyin (Khalifah-khalifah yang mengetahui kebenaran dan mendapat pimpinan ke jalan yang benar) dan gigitlah sunah-sunah itu dengan gigi geraham dan jauhilah perkara-perkara yang baru (bid'ah) yang diada-adakan, kerana sesungguhnya tiap-tiap bid'ah itu adalah sesat."
H.R. Abu Daud dan Tirmizi

Keterangan

Hadis diatas mengandungi pesanan-pesanan yang sangat berharga daripada Rasulullah saw. bagi umatnya, terutama bila mereka berhadapan dengan zaman yang penuh dengan kacau bilau dan perselisihan iaitu seperti zaman yang sedang kita hadapi sekarang ini. Oleh itu sesiapa yang mahu selamat maka hendaklah ia mengikuti tunjuk ajar yang telah disabdakan oleh Rasulullah saw. dalam hadis,iaitu:

Pertama:
Hendaklah ia melazimi takwa kepada Allah dalam keadaan apa jua dengan mengerjakan segala perintah Allah dan menjauhi segala laranganNya.

Dedikasi Buat TG Nik Aziz Nik Mat - Kekalkan Kelantan Bersama PAS


sayu diriku melihat video ini..
kesayuanku bila terlihat wajah tuan guru..
walau pelbagai thomahan di lemparkan wajah tuan guru tetap begitu..
hanya pada Allah s.w.t tempat tuan guru berlindung...
hatiku terdetik macam mana hati mereka-mereka yang menghina tuan guru ini..sudah matikah hati mereka..
sehingga sanggup menghina,mencaci membabi buta tanpa berfikir kesan pada diri kelak...
rata-rata yang menghina dari golongan sesama islam...islamkah mereka menghina ulama sedemikian rupa...
atau mereka terlalu taksub pada golongan mereka sokong,sehingga batas-batas dalam menjaga tuturkata sesama islam tidak di ambil peduli hanya kerna ingin memuas nafsu syaitan yang sentiasa berbisik di telingga untuk menghina golongan ini...ingatlah usah terlalu mengikut hawa nafsu dalam berbicara kerna kesan dalam kehidupan kelak pasti kita rasa,adakah baik atau adakah buruk dek tindakkan kurang didikkan agama dalam kita menghina golongan ulama ini...fikir-fikirkan untuk kebaikan bersama..

Tanggungjawab manusia sebagai khalifah di bumi besar, berat....ADA segolongan manusia yang berpendapat bahawa manusia dan alam dijadikan tanpa tujuan tertentu. Alam yang terbentang luas ini terdedah kepada pengolahan manusia sesuai dengan tingkat ilmu pengetahuan yang dimilikinya. Manusia dan alam dianggap seperti satu sistem yang bertindak balas di antara satu sama lain dan tidak boleh dipisahkan. Pada pandangan mereka, hidup hanya untuk keperluan kebendaan semata-mata.
Ini adalah pandangan sains sekular. Bagi mereka, manusia tidak mempunyai tujuan dan arah tertentu dalam kehidupan, melainkan sebagai ejen perubahan alam ini. Manusia dipecahkan kepada komponen alam tanpa mengambil kira faktor serta peranan akal, hati dan nafsu tabii manusia itu sendiri.

NAMA SYAITAN DALAM AL-FATIHAH

NAMA SYAITAN DALAM AL-FATIHAH

Al-Fatihah adalah satu rukun dalam solat, apabila cacat bacaannya maka rosaklah solat. Oleh itu perbaikilah bacaannya dengan ilmu tajwid. Bukan setakat bacaannya saja rosak malah kita menyebut nama syaitan di dalam solat kita.

Berikut diperturunkan nama syaitan laknat yang wujud di dalam Al-Fatihah, sekiranya kita tidak berhati-hati.

Nama syaitan;

1. DU LI LAH (bila dibaca tiada sabdu) sepatutnya DULILLAH

2. HIR ROB (bila dibaca dengan sabdu) sepatutnya HI ROB

3. KIYYAU (bila dibaca dengan sabdu) sepatutnya KI YAU

4. KANNAK (bila dibaca dengan sabdu) sepatutnya KA NAK

5. KANNAS (bila dibaca dengan sabdu) sepatutnya KA NAS

SIROTHOLLAZI ............. sehingga habis hendaklah dibaca tanpa henti.

AMIN hendaklah mengaminkan Al-Fatihah dengan betul iaitu AA dua harakat, MIN 3 harakat.

semoga Amin kita bersamaan dengan Amin malaikat.

Insya-Allah. semoga kita menjadi orang yang sentiasa membaiki bacaannya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RECENT POST KEBAL BERDURI

get this widget here